Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Háziállat linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Háziállat képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: haziallat.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 130 db
 Magyar Madártani Egyesületet

Magyar Madártani Egyesületet

A Magyar Madártani Egyesületet (MME) 1974-ben hozta létre 200 alapító tag, a Természetvédelmi kiegészítés a nevünkbe csak később, 1990-ben került be. Az MME hazánk, és Közép-Kelet-Európa legnagyobb, 10.000 tagot számláló, politikától független társadalmi szervezete. A sérült vagy elárvult védett madarak ellátásához országos lefedettséget biztosító, biztos központi finanszírozási alapon működő madármentő állomási hálózatra lenne szükség. Sajnos azonban ilyen nem létezik hazánkban, ehelyett egy sajátos, nagy mértékben az emberek egyéni áldozatvállalására építő rendszer alakult ki az elmúlt évtizedekben. A madármentéssel foglalkozó honlap oldalainkon a madarakért aggódóknak szeretnénk hasznos tanácsokat, információkat adni.

A kecske

A kecske

A kecske, hírek, érdekességek, beszámolók, leírások A házikecske (Capra aegagrus hircus) háziállat, a tülkösszarvúak családján belül a kecskeformák (Caprinae) alcsaládjába tartozó kérődző párosujjú patás. A vadkecske (Capra aegagrus) háziasított alfaja. Az ókori görögök szent állatnak tartották, mivel tőle tanulták el a szőlő metszését. Magyarországon a szegényebb néprétegek tartották, ezért a szegényember tehene néven is illetik, de a jobban tejelő szarvasmarhafajták térhódítása előtt gyakran olyan gazdák is tartották, akiknek rideg marhája gulyában volt.

A kutya

A kutya

Származásáról sok vita van ma is. Külső megjelenése, különösen a feje és a színe, sok­ban emlékeztet a farkasra. Talán ebből indult el az a téves elképzelés, hogy őse vagy ősei között farkas volt. Ennek igazolásául hozzák fel az amerikai indiánokat, akik időnként a coyette-farkassal keresztezték kutyáikat, hogy ezáltal erősebbé, szívósabbá és vadabbá tegyék. Valóban eredményesen párosíthatók egymással a farkas és a kutya, de nemcsak a német juhász, hanem a többi fajta is. Ebben a tekintetben nincs előnyben ez a fajta. Egyébként a farkas és a kutya jól elkülöníthető egymástól, nemcsak külsejé­ben és anatómiailag, hanem természetében is. Kétségtelenül egymáshoz közel álló faj, ami meg is magyarázza hasonlóságukat.

A kutya infó

A kutya infó

Ajánlások az emberek és a kutyák békés együttélése érdekében, és hogy minden kutya jó gazdára lelhessen, hiszen a kutyatartás nem 3 napra szól, szerencsés esetben akár 15 évre szóló köteléket jelent. Nem mindegy, hogy ez az időszak hogyan telik el, a kutya hűsége, odaadása, feltétel nélküli szeretete akkor teljesedik ki igazán, ha az ember is megadja kutyájának azt, amire szüksége van.

A macska

A macska

1758-ban Linné a házi macskának a Felis catus rendszertani nevet adta, 1775-ben Johann Christian Daniel von Schreber a vadmacskát Felis silvestris néven sorolta be. Jelenleg a házi macskát ennek alfajaként tartják számon; a Zoológiai Nevezéktan Nemzetközi Szabályzata értelmében a faj hivatalos neve azonban F. catus, mivel ezt Linné elsőként publikálta. A gyakorlatban azonban a biológusok a vadmacska példányait F. silvestris, a házi macska példányait pedig F. catus néven tartják számon. A Zoológiai Nevezéktan Közleménye (2003. március 31-én megjelent 60. kötetének 1. részében[7]) 2027-es számú szakvéleménye alapján 17 meghatározott faj a vad fajok alapján nevezendő meg, amennyiben azok egyidősek a vadmacskával vagy annak háziasított formáival. Ennek értelmében a vadmacska neve F. silvestris, a háziasított alfajaié pedig F. silvestris catus (a F. catus továbbra is érvényes marad azokra a háziasított formákra, melyek más őstől származnak).

A macska

A macska

Az orosz kék az egyik legrégebben ismert macskafajta. Már 1900 körül megjelent különböző kiállításokon. Körülbelül kétszáz évvel ezelőtt a Arhangelszkben, a Fehér-tenger orosz kikötővárosban tűntek fel ilyen rövidszőrű, viszonylag karcsú, kék macskák, melyekből néhányat brit tengerészek vittek Angliába, ahol arhangleszki kék néven állították ki őket. Mrs. C. Carew Cox volt az első angol hölgy, aki orosz kék tulajdonosának mondhatta magát. 1893-tól több Arhangleszkből származó macskát is vásárolt, többek között a Lingpopo, és Olga nevű nőstényt, és egy Moscow nevű kandúrt. Olga volt a korszak egyik leghíresebb orosz kékjének az anyja, akit Bayard néven ismerhetünk (1898-ban született). A századforduló idején még nem tekintették az orosz kéket külön fajtának. Csupán 1912-ben lett elkülönítve egy osztály a külföldi fajtáknak. Ekkor kezdődött meg igazán ennek a fajtának a tenyésztése. Mivel abban az időben az orosz forradalom miatt nem lett volna ajánlatos orosz kéknek nevezni a fajtát, így kék külföldi néven jegyezték be, és 1939-ig ezen a néven ismerték. A második világháború után gondban voltak a tenyésztők, mivel nagyon kevés fajtasajátos orosz kék maradt.

AEGONdirekt macska biztosítás már 990 Ft-tól

AEGONdirekt macska biztosítás már 990 Ft-tól

Macska biztosítás állati jó áron az AEGONdirektnél! AEGONdirekt kutya, macska baleset és betegség biztosítások már 990 Ft-től. Miért nálunk kösse meg macskája biztosítását? Ön választhat kezelő orvost, áraink és feltételeink kedvezőek, valamint szerződéskötéshez még nem kötelező a mikrochip. További információért látogasson el honlapunkra!

Akvarista.hu

Akvarista.hu

Közösségi portál az akvarisztika szerelmeseinek, akvarisztikai fórum minden kezd? és haladó akvarista részére. Az akvarisztika vagy akvarofília egy mára tudományággá fejlődött hobbi, ami a vízi élőlények akváriumban való tartásával foglalkozik. Egy akváriumban a leggyakrabban előforduló élőlények a halak. Az akváriumi halak ősei vadon éltek, de mára már majdnem minden trópusi édesvízi akváriumi hal fogságban született. A tengeri halfajok közül viszont még igen keveset sikerült fogságban szaporítani, így ezek nagy része vadon befogott. A halakkal közösen élhetnek még az akváriumban más élőlények is, mint például csigák és rákok. Ezek hozzájárulnak az akváriumban zajló élet egyensúlyának megtartásához, elfogyasztják az algákat és az ételmaradékot. Az állati élethez szükséges vízben oldott oxigént egy akváriumban a vízinövények szolgáltatják, de ha ezekből keveset tartunk, akkor ajánlott egy levegőpumpa használata, melynek segítségével a légköri oxigénnel dúsíthatjuk a vizet.

Akvarisztika a mindennapokban

Akvarisztika a mindennapokban

A legtöbb állattartó tudja, hogy a kutyák körülbelül 8-10, a macskák pedig 12-14 évig élnek. De mi a helyzet a halakkal? Amikor úgy döntünk, hogy beszerzünk egy-két halat otthonra, többnyire nem gondolunk azok várható életkorára. Ha nem is vagyunk tisztában vele, a kedvtelésből tartott halak - megfelelő gondoskodás mellett - akár több évig is elélhetnek. Nézzük tehát, meddig élnek! Ne feledjük, ezek az adatok csak odaadó gondoskodás esetén igazak!

Hirdetés
Akvárium és akvárium felszerelések

Akvárium és akvárium felszerelések

Web áruházunk létrehozásakor arra törekedtünk, hogy minél olcsóbb akvárium és akvárium felszerelés legyen elérhető a kedves érdeklődőknek széles választékban. Érdemes rendelés előtt jól átgondolni, hogy milyen akváriumra van szükségünk, valamint hogy ezt az akváriumot, hogyan rendezzük be, hogyan tartjuk tisztán stb... ezzel is minimalizálva a kiszállítás költségét (ne kelljen többször szállítani plusz költségért). Web áruházunk folyamatos feltöltés alatt áll, vonatkozik ez az akváriumokra, külső szűrőkre, belső szűrőkre, fűtő szálakra, dekorációkra, és más akvarisztikai termékre is.

Akváriumplus

Akváriumplus

Cégünk több éve foglalkozik akváriumok és akvarisztikai termékek forgalmazásával, ráadásul elsők között vagyunk, akik internetes kereskedelem formájában kezdték el ezt űzni. Hosszú távú tapasztalataink, és kiváló kapcsolataink által megbízható és minőségi termékeket tudunk biztosítani vásárlóink számára. Az akvarisztikai árucikkeken kívül terrarisztikai és egyéb kisállat tartáshoz kapcsolódó kiegészítőket is találhatnak webáruházunkon, méghozzá kedvező árakon. Árainkért garanciát vállalunk! Ha bármely termékünket olcsóbban találja meg más kereskedőnél, és ezt jelzi felénk, kedvezményesen vásárolhatja meg nálunk az adott árucikket, amennyiben ez számunkra is megengedhető. Akváriumok betelepítését és karbantartását is vállaljuk egyéni feltételekkel. Betelepítést 120cm vagy hosszabb akvárium esetében ingyenesen végzünk (vidéki cím esetén útiköltség fedezése mellett). Célunk, hogy Ön a lehető legolcsóbban juthasson hozzá a kívánt termékhez. A weboldalon megtalálható árucikkeken kívül számos más terméket is találhat, ha ellátogat telephelyünkre, ahol áttekinthetően berendezett raktár és barátságos környezet fogadja. Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyi

Akváriumshop

Akváriumshop

Vállalkozásunk célja akvarisztikai, terrarisztikai és kerti tavi termékek forgalmazása széles választékban és elérhető áron. Kifejezetten ajánljuk magunkat azoknak, akik egy helyen, jó áron szeretnék beszerezni új akváriumukat, a hozzá szükséges technikai berendezéseket, felszereléseket és kiegészítőket. Ezért érdemes időben, előre átgondoltan összeválogatni a kívánt termékeket és egyben leadni a megrendelést. Így fajlagosan a szállítási költség is kevesebb lesz. WEBÁRUHÁZunkban Ügyfeleink az interneten keresztül rendelhetik meg az általuk kiválasztott akvarisztikai eszközöket. Termékeink között megtalálható: - Minőségi MP, Juwel és Aqua Medic akvárium szettek széles választéka elérhető áron. - Kiváló minőségű német géppel csiszolt akváriumok és terráriumok. - Az akváriumokhoz a minőségükről ismert, Európában piacvezető Eheim és Jager gyártók termékeit ajánljuk és forgalmazzuk. - Termékpalettánkban megtalálhatóak a Tetra, Sera, JBL, Papillon, Arcadia, Aqua Medic, Aqua Nova, Aquarium Münster, Sylvania, Schego, De Bary, Hobby, eSHa, IKS, Easy Life, Preis, Sander, ADA, CAL Aqua Labs, BorneoWild, Ferka, Mosura, Ebita Breed, Ebikuma, Choice, DAZS, stb. gyártók termékei.

Állat apró

Állat apró

Állatoknak az állatok (Animalia) országába tartozó élőlényeket nevezzük. Az állatokkal a zoológia tudománya foglalkozik. Az állatok olyan többsejtű (kivétel: nyálkaspórások) heterotróf, eukarióta élőlények, amelyek életciklusára a gametikus meiózis jellemző. Életük nagy részében diploidok, és csak az ivarsejtek létrejöttével következik be a redukció. Közös jellemzőik: * heterotróf asszimiláció, * csak az ivarsejtjeik haploidok (haploid-diploid nemzedékváltakozás nincs), * az egyedfejlődés során átmennek a bélcsíra állapoton, * idegrendszerrel rendelkeznek, * nem képesek a lizin bioszintézisére * és általában rendelkeznek immunrendszerrel, továbbá egyes sejtjeik eukarióta típusú csillókkal, ostorokkal

Állat-apró

Állat-apró

A Fjord póni Délnyugat-Norvégiából eredő kis termetű, hidegvérű lófajta. Szélsőséges klímán alakult ki és ahhoz tökéletesen alkalmazkodott. Páratlan munkabírású és igénytelenségű. A fjord póni hajóval jutott el Skócia nyugati szigeteire és Izlandra. Tenyésztése ma már egész Skandináviában, de legfőképpen Norvégiában sikeres, és innen exportálják Németországba, ahol hobbilóként tartják. Dániában és a közép-európai országokban is kedvelt kitartása és szívós természete miatt.

Állathamvasztók

Állathamvasztók

Azon gazdiknak szeretnénk segítséget nyújtani, akik elvesztették kisállatukat és humánus megoldással szeretnének végső búcsút venni a szinte családtaggá vált kis kedvenctől. Sajnos minden gazdi életében eljön a nap, amikor az orvosok sem tudnak mit tenni kedvencünk életéért és búcsúzni kell. Amikor nem marad más, csak a mérhetetlen fájdalom és a kisállat élettelen teste. Azért vagyunk mi, hogy ebben a nehéz helyzetben segítséget nyújthassunk kisállat hamvaszó szolgáltatásunkkal. Lehetőséget adunk arra, hogy a sok örömöt, mosolyt adó kis kedvencet méltóképpen búcsúztathassák. Kisállata így örökre Önnel maradhat, de ne csak a szívében és emlékeiben, hanem ott ahol Ön mellett élt, a szeretetben.

Állathirdetések

Állathirdetések

Ingyenes apróhirdetések, egyszerű, akár regisztráció nélkül hirdetésfeladással. Regisztráció után külön élesítő e-mail nélkül is feladhatóak apróhirdetések számtalan kategóriában. A hirdetéseket web mellett RSS-ben is nyomon lehet követni. Akár állatot keres, akár túladna a kicsiken, az oldal segítségére lehet!

ÁllatiShop - Webáruház

ÁllatiShop - Webáruház

Az allatishop.hu, egy újonnan nyílt webáruház az állattartók részére, ahol mindent megtalálhat amire kutyájának, macskájának szüksége lehet. Az oldal nem titkolt céljai közé tartozik továbbá, hogy egybegyűjtse a állatszerető embereket és közösséget szervezzen belőlük, ahol megoszthatják egymással ötleteiket, gondjaikat.

Tuti menü