Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hüllő képes leírás - Háziállat.tlap.hu
részletek »

Hüllő - Háziállat.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: haziallat.tlap.hu » Hüllő
Keresés
Találatok száma - 7 db
Görög teknős tenyésztő

Görög teknős tenyésztő

Kémeri Zoltán vagyok, 1998 óta foglalkozom görög teknősök tenyésztésével. A hosszú évek során rengeteg örömteli pillanattal ajándékozott meg ez a foglalatosság. Az oldal létrehozásával az volt a célom, hogy ezt az örömet és gondozási tapasztalataimat megoszthassam az ide látogatókkal. Törekedtem rá, hogy az oldalon a teknősök tartásával kapcsolatban, minél teljesebb körű információ fogadja Önöket. Ezen túlmenően szívesen válaszolok a témához kapcsolódó bármilyen kérdésre a megjelölt elérhetőségeken keresztül. Ha kedvet kapott egy ilyen aranyos kis élőlény gondozásához keressen bátran!

Gyíkosfórum

Gyíkosfórum

A legtöbb hüllőfaj tojásrakó (ovoparia), a pikkelyes hüllők rendjébe tartozó egyes fajok azonban félelevenszülők (ovoviviparia), vagyis az utód még a tojás lerakása előtt kikel, emellett léteznek elevenszülők (viviparia) is, melyeknél a mészhéjú tojás ki sem fejlődik. Az elevenszülő fajok magzatait az emlősökéhez hasonló magzatburok veszi körül.[1] Utódaik fennmaradását általában megelőző gondoskodással próbálják biztosítani (például a teknősökre jellemzően elássák a tojásokat, esetleg őrzik a fészket, ahogyan a krokodilok).

Hűllők

Hűllők

A hüllők az Antarktisz kivételével minden kontinensen megtalálhatók, kiváltképp a trópusi és szubtrópusi éghajlatú területeken. Habár valamennyi sejt anyagcseréje termel bizonyos mennyiségű hőt, a modern hüllőfajok egyike sem képes testhőmérsékletének állandó értéken tartására, emiatt ezeket az állatokat "hidegvérűeknek" (ektotermeknek) is nevezik. Testhőmérsékletük többé-kevésbé a környezet hőmérsékletének függvényében változik, például árnyékban lehűl, a napsütés hatására pedig felmelegszik. Jelentős mértékben viselkedésükkel szabályozzák testük hőfokát, hűvös időben napoznak, meleg időben nyirkos, árnyékos helyekre húzódnak. Hűvös környezetben testük természetesen melegebb a környezetnél, a kérgesteknős például meglehetősen hűvös tengerekben is rendszeresen előfordul. Testében a meleg vért a keringési rendszer a test középpontja felé továbbítja, kiszorítva a hidegebb vért a külső részek felé. Természetes élőhelyén azonban a legtöbb hüllő a melegvérű emlősökhöz és madarakhoz viszonyítva csak kismértékben szabályozza a testhőmérsékletét. A hőmérsékletszabályzás terén megmutatkozó hátrány a hüllők számára előnyt is jelenthet a táplálkozásnál, ugyanis kevesebb élelemre van szükségük

Hűllőzoo

Hűllőzoo

Hűllők, halak, rovarok, pókok. A hüllők az Antarktisz kivételével minden kontinensen megtalálhatók, kiváltképp a trópusi és szubtrópusi éghajlatú területeken. Habár valamennyi sejt anyagcseréje termel bizonyos mennyiségű hőt, a modern hüllőfajok egyike sem képes testhőmérsékletének állandó értéken tartására, emiatt ezeket az állatokat "hideg vérűeknek" (ektotermeknek) is nevezik. Testhőmérsékletük többé-kevésbé a környezet hőmérsékletének függvényében változik, például árnyékban lehűl, a napsütés hatására pedig felmelegszik. Jelentős mértékben viselkedésükkel szabályozzák testük hőfokát, hűvös időben napoznak, meleg időben nyirkos, árnyékos helyekre húzódnak. Hűvös környezetben testük természetesen melegebb a környezetnél, a kérgesteknős például meglehetősen hűvös tengerekben is rendszeresen előfordul. Testében a meleg vért a keringési rendszer a test középpontja felé továbbítja, kiszorítva a hidegebb vért a külső részek felé.

Leguánok

Leguánok

Oldalunk azzal a céllal jött létre, hogy közelebbről megismertessünk egy csodálatos, néha titokzatos de mindenképpen tiszteletre méltó állattal, a Zöld leguánnal. Az idelátogatót minél nagyobb tudás, és egy cseppnyi szakértelem birtokába szeretnénk juttatni oly módon, hogy egyszerűen és érthetően vezetjük be az állat fogságban való tartásának ismereteibe. Az oldal megalkotása során mindvégig arra törekedtünk, hogy a leggyakrabban feltett kérdésekről minél több információt közöljünk. Kellemes időtöltést kívánunk!

Teknős

Teknős

Az oldal létrehozásával az volt a célom, hogy ezt az örömet és a gondozási tapasztalataimat megoszthassam az ide látogatókkal. Törekedtem rá, hogy az oldalon e kedves állatok tartásával kapcsolatban, minden fontos tudnivaló megtalálható legyen. Ezen túlmenően szívesen válaszolok a témához kapcsolódó bármilyen kérdésre a megjelölt elérhetőségeken keresztül.

Teknős tartás

Teknős tartás

Milyen háziállatot tartsunk? A teknősök a Testudines (vagy Chelonia) rendet alkotó hüllők. Kihalt és létező fajaik egyaránt vannak. 200 millió évvel ezelőtt már voltak teknősök. Ma körülbelül 300 ismert teknősfaj él a világon. Gerinces hüllő, négy lába van és egy, a bordákból kifejlődött teknője, amit páncélként használ, ha támadás éri.

Tuti menü