Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Macska képes leírás - Háziállat.tlap.hu
részletek »

Macska - Háziállat.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: haziallat.tlap.hu » Macska
Keresés
Találatok száma - 13 db
A macska

A macska

Az orosz kék az egyik legrégebben ismert macskafajta. Már 1900 körül megjelent különböző kiállításokon. Körülbelül kétszáz évvel ezelőtt a Arhangelszkben, a Fehér-tenger orosz kikötővárosban tűntek fel ilyen rövidszőrű, viszonylag karcsú, kék macskák, melyekből néhányat brit tengerészek vittek Angliába, ahol arhangleszki kék néven állították ki őket. Mrs. C. Carew Cox volt az első angol hölgy, aki orosz kék tulajdonosának mondhatta magát. 1893-tól több Arhangleszkből származó macskát is vásárolt, többek között a Lingpopo, és Olga nevű nőstényt, és egy Moscow nevű kandúrt. Olga volt a korszak egyik leghíresebb orosz kékjének az anyja, akit Bayard néven ismerhetünk (1898-ban született). A századforduló idején még nem tekintették az orosz kéket külön fajtának. Csupán 1912-ben lett elkülönítve egy osztály a külföldi fajtáknak. Ekkor kezdődött meg igazán ennek a fajtának a tenyésztése. Mivel abban az időben az orosz forradalom miatt nem lett volna ajánlatos orosz kéknek nevezni a fajtát, így kék külföldi néven jegyezték be, és 1939-ig ezen a néven ismerték. A második világháború után gondban voltak a tenyésztők, mivel nagyon kevés fajtasajátos orosz kék maradt.

AEGONdirekt macska biztosítás már 990 Ft-tól

AEGONdirekt macska biztosítás már 990 Ft-tól

Macska biztosítás állati jó áron az AEGONdirektnél! AEGONdirekt kutya, macska baleset és betegség biztosítások már 990 Ft-től. Miért nálunk kösse meg macskája biztosítását? Ön választhat kezelő orvost, áraink és feltételeink kedvezőek, valamint szerződéskötéshez még nem kötelező a mikrochip. További információért látogasson el honlapunkra!

ÁllatiShop - Webáruház

ÁllatiShop - Webáruház

Az allatishop.hu, egy újonnan nyílt webáruház az állattartók részére, ahol mindent megtalálhat amire kutyájának, macskájának szüksége lehet. Az oldal nem titkolt céljai közé tartozik továbbá, hogy egybegyűjtse a állatszerető embereket és közösséget szervezzen belőlük, ahol megoszthatják egymással ötleteiket, gondjaikat.

Angelic Conns Maine Coon tenyészet

Angelic Conns Maine Coon tenyészet

Angelic Conns Maine Coon tenyészet A szelid óriás, a Maine Coon cicákról sok hasznos, érdekes információk. Képek, oltásokról, betegségekről, kiállításokról információk. Tanácsok leendő gazdiknak, cicavásárlás elött. Díjnyertes szülőktől kiscicák eladók, előjegyezhetők. http://www.angelic-coon s.hu

Automata macskaalom

Automata macskaalom

- Könnyen üzembe helyezhető, könnyen használható és könnyen karbantartható - Nem kell érintenie, szagolnia a piszkos macskaalmot - Tiszta macskaalom tálca egész nap - A macskaalom tálca Prémium Blue kristályokkal töltve, a tökéletesen szagmentes otthonért - A macskaalom tálca cseréinek ajánlott ideje: 1 macskánál 20-30 naponta, 2 macskánál 10-15 naponta, 3 vagy annál több macskánál 7-10 naponta

Macska felszerelések

Macska felszerelések

Körülbelül 10 000 évvel ezelőtt kezdett az ember társaságában élni, háziasításának ábrázolása mintegy 4000 éve Egyiptomban történt. Jean-Denis Vigne és kollégái (Nemzeti Természettudományi Múzeum, Párizs) jelentése a macska háziasítására vonatkozó legkorábbi tárgyi bizonyíték feltárásával foglalkozik. A lelet egy ciprusi emberi sírból került elő, melyben egy meghatározatlan nemű felnőtt ember és egy macska csontjai találhatók. A lelet mintegy 9500 éves. A sírból a csontok mellett kőszerszámok, vasoxid-maradványok, maroknyi tengeri kagyló és (az emberi csontoktól 40 cm-re) a saját sírjából egy nyolc hónapos macska csontváza kerültek elő, melyet az emberrel megegyezően nyugati irányba nézve fektettek.

Macska nevelése

Macska nevelése

A reggeli és más étkezések, a főzés eleinte nem ment zökkenőmentesen. A cicus azt teljesen természetesnek veszi, hogy ő kap enni, sosem üresek a tálkái, de az, hogy nekünk jóval több jutott, mondhatnám dúskálunk a finomságokban, mégsem osztjuk meg vele, az igen fel tudja háborítani. Ő persze mindent megtesz, hogy ne maradhasson ki semmiből. Az, hogy izgatottan járkál az asztal körül, minden falatunkat figyeli még nem lenne gond. Csakhogy az asztal az, ahová ő vágyik. Ezért már a legelső időszakban elkezdük megtanítani neki, hogy az asztalra ő nem teheti fel a lábát. A macskák nevelése nem könnyű dolog, mert nagyon nem szeretik, ha akadályozzuk őket bármiben. Nehezen fogadnak szót, újból és újból próbálkoznak. Azonban ha próbalkozásaikhoz negatív élmények kötődnek, abbahagyják. Nagyon vigyázni kell, hogy következetesek legyünk, és mindig tudatni kell velük, hogy miért kapnak ki. Ez a macskáknál jóval nehezebb, mint a gyerekeknél, mivel a szavainkat nem értik (csak a hangsúlyból és a szemünkből következtetnek az érzelmi töltésre). Ha az ujjaddal rámutatsz valamire, a cicus az ujjad hegyét fogja bámulni. Ha a tettükhöz kapcsolódó negatív élmények túl gyengék, a cicus csak lassan és c

Macskaajtó-Macskakerítés

Macskaajtó-Macskakerítés

Termékeink állatok ezreinek mentették meg az életét azáltal, hogy segítettek kijavítani olyan viselkedési problémákat, mint a haszonállatok vagy a vadak hajszolását, más házikedvencek vagy emberek megtámadását, veszélyes vagy egészségtelen anyagok elfogyasztását, gépjárművek kergetését, túlzott ugatást. Termékeink értékesek, mivel gyakran azon kutyák utolsó mentsvárát képviselik, amelyeket a viselkedési problémák miatt másképp valószínűleg el kellene pusztítani. A sikeres és hasznos eredményeknek köszönhetően sok szakember beleegyezett a használatába. A termékek nem okoznak sérülést az állatoknál Az állandó impulzus kellemetlen, ijesztő, de nem ártalmas vagy fájdalmas. A készülék célja nem az, hogy fájdalmat okozzon a házi kedvencnek, hanem az, hogy nevelje őt.

Macskamagazin

Macskamagazin

Mivel a macska nem őshonos a Mediterrán medence szigetein, ezért csak a szárazföldről kerülhetett oda, minden bizonnyal a közeli levantei partokról. A lelet az ember és a macska tudatos együttélésének bizonyítéka kb. 10 000 évvel ezelőttről a mai Közel-Keletnek nevezett területen. Ez összhangban van a genetikai kutatások eredményeivel is, melyek szintén ezt a földrajzi és időbeli eredetet erősítik. Úgy tűnik, a macska háziasítása az első emberi települések létrejöttének idején, a neolitikus korban történhetett a Termékeny félholdként ismert területen.

Hirdetés
Macskamánia

Macskamánia

Szeretni sokféleképpen lehet: ismerünk alacsony lángon égőket, akiket alig érint meg a tűz, és vannak szélsőséges, szenvedélyes, vad vonzódásban élők is közöttünk. A macskákhoz is sokféle kapcsolat fűz minket. Van aki a szagukat sem állja, aztán aki éppen megtöri, következnek a szimpatizánsok, és végül... hát igen: azok akik nem pusztán szeretik - miként felebarátjukat -, hanem imádják, rajongással veszik körül azokat a vacak kis szőrgombócokat, akik reggeltől estig a lábaik körül sertepertélnek. Ez bizony jól fejlett, körülhatárolható macskamánia. Az a szenvedély, amely - reméljük - ragályos, felvállaltan szélsőséges, és általa évről-évre több ember fertőződik meg. Véleményünk szerint a XXI. század egyetlen jó célokra fordítható járványa. A macskamánia felfokozott érzelmeket takar: hóbortot, szenvedélyt, világszemléletet egyaránt. A macskamániások látszólag ugyanolyanok, mint a többi normális ember: sikeres üzletasszonyok, tehetséges szakemberek, gyakorló mamák és csillogó szemű gyerekek, akik egészen addig szokványosan működnek, ameddig a szóban forgó apróka négylábú meg nem jelenik a porondon... De ettől a pillanattól kezdve a tünetek szemmel láthatóak, egységesek lesznek: a fes

Macskanévnapok

Macskanévnapok

macska, cica, cat, név, name, macskanév, cicanév, catname, névnap, nameday, macskanévnap, cicanévnap Kíváncsiak vagyunk, hogy melyik név mennyire népszerű, mennyire gyakori. Ezért kérjük, ha van vagy volt olyan nevű cicája, amelyiknek a neve itt szerepel, kattintson a névre és jelölje meg. (A gyakoriságra vonatkozó adatok gyűjtését nemrég kezdtük el, ezért még kis számok láthatók a nevek után.) Eddig 34274 névjelölés érkezett. Köszönjük!

Macskás tanácsok, kérdések

Macskás tanácsok, kérdések

2 napja nem eszik, (napi 4-5 órát van kint az udvaron, a szomszédból hozott át 1-1 egeret de teljesen nem ette meg) ezenkívűl csak vizet iszik. 2napja hányt, az előző napi eledelét (nem füvet...) Levert, kevésbé játékos, és a orra sem rózsaszín hanem szürkés. Mi lehet a baj? Légyszi segítsetek! Elvigyem holnap állatorvoshoz?

Macskatartás titkai

Macskatartás titkai

A macskának számos fajtája és színváltozata létezik. Csupasz és farok nélküli változatait is kitenyésztették. A macskák több mint százféle hangjel és testbeszéd segítségével kommunikálnak, mint például nyávogás (miaú), csiripelés, dorombolás, fújás, morgás. A lovakhoz és más háziállatokhoz hasonlóan a macskák is képesek vadon élve fennmaradni. Az önállóan élő macskák gyakran kisebb kolóniákat alkotnak. Az állatvédők beszámolói szerint azonban hosszú távon csak igen kevés példány képes gazdátlanul életben maradni, többségüket elpusztítják a járművek, a ragadozók, az éhség, az időjárás viszontagságai és a betegségek. Ezért számos országban, köztük hazánkban is a macskák és más háziállatok elhagyása, illetve otthonukból való szándékos eltávolítása (bántalmazásukhoz hasonlóan) büntetendő

Tuti menü