Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kutya képes leírás - Háziállat.tlap.hu
részletek »

Kutya - Háziállat.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: haziallat.tlap.hu » Kutya
Keresés
Találatok száma - 29 db
A kutya

A kutya

Származásáról sok vita van ma is. Külső megjelenése, különösen a feje és a színe, sok­ban emlékeztet a farkasra. Talán ebből indult el az a téves elképzelés, hogy őse vagy ősei között farkas volt. Ennek igazolásául hozzák fel az amerikai indiánokat, akik időnként a coyette-farkassal keresztezték kutyáikat, hogy ezáltal erősebbé, szívósabbá és vadabbá tegyék. Valóban eredményesen párosíthatók egymással a farkas és a kutya, de nemcsak a német juhász, hanem a többi fajta is. Ebben a tekintetben nincs előnyben ez a fajta. Egyébként a farkas és a kutya jól elkülöníthető egymástól, nemcsak külsejé­ben és anatómiailag, hanem természetében is. Kétségtelenül egymáshoz közel álló faj, ami meg is magyarázza hasonlóságukat.

A kutya infó

A kutya infó

Ajánlások az emberek és a kutyák békés együttélése érdekében, és hogy minden kutya jó gazdára lelhessen, hiszen a kutyatartás nem 3 napra szól, szerencsés esetben akár 15 évre szóló köteléket jelent. Nem mindegy, hogy ez az időszak hogyan telik el, a kutya hűsége, odaadása, feltétel nélküli szeretete akkor teljesedik ki igazán, ha az ember is megadja kutyájának azt, amire szüksége van.

Beagle

Beagle

A Beagle Fajta bemutatása, A Beagle gazdik fóruma Általános megjelenés: Erős, zömök felépítésű kopó. A minőség benyomását kelti durvaság nélkül. Jellemzők: Vidám természetű kopó, alapvető feladata a nyomkövető vadászat, elsődlegesen nyúlra. Bátor, nagy aktívitással, életerővel, eltökéltséggel párosulva. Éber, intelligens és kiegyensúlyozott. Temperamentum : Barátságos és éber, nem agresszív, de nem is félénk. Fej és Koponya: Megfelelően hosszú, erőteljes, de nem durva. A szukák feje finomabb. Redőktől, ráncoktól mentes. A koponya kissé domború, mérsékelten széles, enyhén csúcsosodó. A stopvonal kifejezett, a nyakszírt és az orrhegy közötti távolságot lehetőleg pontosan felezze. Az arcorri rész nem elhegyesedő, az ajkak mérsékelten leffenytűsek. Az orrtükör széles, kívánatos a fekete szín, de világosabb színű kutyáknál gyengébb pigmentáció is megengedhető. Az orrlyukak tágak. Szemek: Sötétbarnák vagy mogyorószínűek, meglehetősen nagyok, de nem mélyenüllőek vagy dülledtek. Megfelelő távolság van közöttük, szelid, esdeklő kifejezéssel. Fülek: Hosszúak lekerekített heggyel, előre húzva csaknem elérik az orr csúcsát. Alecsonyan tűzöttek, finom texturájuak, a pofák

Beagle Club

Beagle Club

A Beagle Club Online 2004-ben indult, akkor még egy házi kedvenc hobby weboldalaként. Mára Beigli az oldal tulajdonosa, és vezérigazgatója, akinek vezetésével szeretnénk egy olyan online közösséget összehozni és egyben tartani, amelyből kisebb-nagyobb csoportok személyes találkozókat is megszerveznek és együtt sétáltatnak vagy kirándulnak, illetve további hasznos kutyás programban vesznek részt együtt. Az oldal nem titkolt célja tehát a kutyás közösség építése, a találkozóik és programjaik támogatása, az új gazdik informálása a beagle fajta tulajdonságairól, igényeiről és esetleges betegségeiről.

Bulldog News Hungary

Bulldog News Hungary

A célunk ezzel az információs portállal, hogy az Angol bulldog után érdeklődők részletes tájékoztatást kapjanak a fajta magyarországi gondozásáról, tenyésztéséről és az elért eredményekről. Továbbá célunk még, hogy mindazon kennelek és tenyésztők csatlakozzanak a Bulldog News Hungary portálhoz, akik elkötelezettek a fajta iránt, és ezáltal naprakész információval lássák el egymást, és a fajta iránt érdeklődőket, sporttársakat. Minden egyes magyar kennelt, és tenyésztőt szeretnénk megjeleníteni oldalunkon, ezzel is növelve a magyarországi minőségi Angol bulldog tenyésztés sikerességét! Szeretnénk minden egyes rendezvényről részletes beszámolókat közölni, fotó és videógalériákat bemutatni.

Di Rabozi kínai meztelen kutya kennel

Di Rabozi kínai meztelen kutya kennel

Kennelünkben több éve foglalkozunk kínai meztelen kutyákkal. Tenyészetünkben küldföldi vérvonalú neves tenyésztőktől származó kutyák találhatóák. Kutyáink egy része multichampion. A született almokból kiskutyáink egy része itthon más része küldföldön öregbíti kennelünk hírnevét

Eladó kutyák

Eladó kutyák

Ingyen elvihető és eladó kutyák, kutyakölykök, gazdát kereső kutyusok ingyenes hirdetései. A honlapon az eladó kutyák mellett hirdetéseket találhat kutyák fedeztetéséről, menhelyekről elvihető avagy ajándék kutyusokról, kutyaruhákról és kutyás felszerelésről, illetve szinte mindenről, ami a kutyákkal kapcsolatos. Ebadta.hu kutyaportál - ingyenes kutya apróhirdetések az ország minden területéről.

Jó Kutyaház

Jó Kutyaház

Szeretne kedvencének tökéletes otthont biztosítani? Akkor a megoldás a Jó Kutyaház! A mi kutyaházaink nem csak kiváló hőszigeteléssel rendelkeznek, hanem saját fűtőrendszerük is van, amely bármilyen fagyos telen tökéletes meleget biztosít kedvencének. Válogasson legyártott kutyaházaink közül, vagy készíttessen velünk kedvencének egyet egyedi méretekkel, és színekkel!

Julius-K9 Webshop

Julius-K9 Webshop

A Julius-K9 márkanév hosszú idők óta garantálja, hogy Ön minden tekintetben magas minőségi elvárásoknak megfelelő terméket kap kézhez. Saját fejlesztésű K9-Powerhám és IDC-Powerhám termékeinket világszerte töretlen sikerrel forgalmazzuk. Minden termékünkben visszaköszön a környezettudatos gyártástechnológia, és az alkalmazott környezetbarát anyagok felhasználása. Rendkívül fontosnak tartjuk a MAGYAR munkahelyek megőrzését, ezért termékeink 90%-ban hazánkban készülnek európai alapanyagokból. A julius-K9 webáruház termékei: általános célú kutyatartáshoz szükséges termékek, speciális kutyakiképző felszerelések, ruházat, egyéb a kutyasporttal összeköthető termékek. Ingyenes kiszállítási értékhatár 20.000. Ezen összeg feletti rendelés esetén szállítási díjat nem számítanak fel, SŐT ajándék pólót küldenek a csomagban!

Hirdetés
Kiskutya.hu

Kiskutya.hu

Kiskutya.hu Az újdonsült és leendő gazdik lapja. kutyák, kutyás cikkek, eladó kiskutyák, képeslap, kutya világ, fórum. A kutya vagy eb (Canis lupus familiaris) ujjon járó ragadozó állat, a farkas (Canis lupus) háziasított alfaja. Az egyetlen olyan állatfaj, amely latin nevében megkapta a familiaris, azaz a családhoz tartozó jelzőt.

Kutya betegségek

Kutya betegségek

Bőr: rugalmas, tiszta, nincsenek gyulladások és sebek. Bunda: tiszta és fényes, nem hull a szőre, nem koszos és nincsenek élősködők. Étvágy: gyorsan és szívesen eszik. Fogak: tiszták, erősek, az íny rózsaszín. Fülek: tiszták, nincs sötét színű fülzsír, nincs kipirulva, a fajtának megfelelő szögű, éber. Hasi rész: a hátsó lábak felé elvékonyodik, érintésre nem érzékeny, nem puffadt. Karmok: nem töredezett, nincs ujjak közötti ciszta, jól ápolt Légzés: nyugodt - különösen pihenéskor -, akkor liheg, amikor melege van, nincs köhögés Mozgás: kiegyensúlyozott járás, egyenlő súlyeloszlás mind a négy lábon Orr: hideg és nedves séta közben, száraz és meleg bent; nincs váladék. Szemek: tiszták, nem váladékoznak Ürülék: az étrenddel változik, de viszonylag formált, a bélmozgás rendszeres Végbélnyílás: tiszta Viselkedés: éber, gyorsan reagál utasításokra és hangra Vizelet: könnyen vizel

Kutya, kutyák - haziallat.hu

Kutya, kutyák - haziallat.hu

A legtöbb kutya információ egy helyen. Ha érdekli a kutyák élete. Kutya, kutyák minden mennyiségben - haziallat.hu. A kutya a farkas háziasításával (domesztikációjával) jött létre, amint azt mitokondriális DNS adatok is bizonyítják. A háziasítás kezdetének időpontját tudományos viták övezik, de általában 10 000-100 000 évvel ez előttre teszik. A legkorábban háziasított állat, egy 14 000 évvel ezelőtti lelet is létezik (Oberkassel, Németország), ami valószínűleg egy kutya álkapocscsontja.

Kutya-tár

Kutya-tár

Nagyon sok kutyafajta részletes leírása, bemutatása képekkel együtt. Az oldal kutyafajták leírását, illetve kutyafajtákkal kapcsolatos cikkeket, írásokat tartalmaz. Remélem könnyen áttekinthető jó oldalnak találja, és többször visszatér majd. Nem célom más, kutyákkal foglalkozó weboldalak megdöntése, mindössze egy olyan weboldalt szerettem volna létrehozni, ahol minden hasznos információ egy helyen megtalálható

Kutya.hu

Kutya.hu

A kutya vagy eb (Canis familiaris) ujjon járó ragadozó állat, a farkas (Canis lupus) háziasított alfaja. Az egyetlen olyan állatfaj, amely latin nevében megkapta a familiaris, azaz a családhoz tartozó jelzőt. Ezenkívül tágabb értelemben kutyának neveznek a kutyafélék (Canidae) családján belül a valódi kutyaformák (Canini) nemzetségéhez tartozó több más fajt is: ilyenek például a kisfülű kutya (Atelocynus microtis), az ázsiai vadkutya (Cuon alpinus), a nyestkutya (Nyctereutes procyonoides), az afrikai vadkutya vagy hiénakutya (Lycaon pictus) és az őserdei kutya (Speothos venaticus). A háziasított kutyát mindezektől a házikutya elnevezéssel különböztetik meg.

Kutyádra szabott kutyaház

Kutyádra szabott kutyaház

Ha nem szeretnéd, hogy kutyád kihűljön a dermesztő téli napokban, nem szeretnéd, hogy a tikkasztó napon szenvedjen, nem szeretnéd, hogy bundája lucskos legyen az esőtől, ráébredsz, hogy a menedék kutyaház, amire szüksége van, nagy hatékonysággal kell, hogy ellenálljon az időjárás szélsőséges elemeinek. Erre nyújtanak megoldást termékeink és kiegészítőink: kutyaházak, hőfüggönyök, rágás elleni védelem, gumipadlók, kutyaházakra és macskaházakra való fa névtáblák.

Kutyafajták

Kutyafajták

Kutyafajták bemutatása videókkal, képekkel, eladó kiskutyák apróhirdetéseivel. Hasznos tanácsok: hogyan válasszunk kutyát, mire figyeljünk kutyavásárláskor? A mitokondriális DNS-vizsgálatok alapján is a kelet-ázsiai teória a valószínűbb, ugyanis innen származtak a legváltozatosabb minták. Viszont mára már bizonyos, hogy a kutya kizárólagos őse a farkas. (Konrad Lorenz egy ideig bizonyos kutyaféléknek más őst tulajdonított, az aranysakált, de később visszavonta elméletét. A kutyafajták közötti genetikai variáció nem kisebb, mint a farkasok és a kutyák közötti (0,2%).

Kutyaház

Kutyaház

A kutyaház.org oldalon megtekinthetők az egyedi kutyaházak, valamint rendelhetők saját részre, egyedi méretben és kivitelben. A kutyaház fontos tényezője a kutyatartásnak, ebből adódóan érdemes figyelembe venni, hogy mennyire praktikus, mennyire kényelmes a kutya számára, és nem utolsó sorban, mennyire esztétikus külső szemlélő számára.

Tuti menü