Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Akvarisztika képes leírás - Háziállat.tlap.hu
részletek »

Akvarisztika - Háziállat.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: haziallat.tlap.hu » Akvarisztika
Keresés
Találatok száma - 12 db
Akvarista.hu

Akvarista.hu

Közösségi portál az akvarisztika szerelmeseinek, akvarisztikai fórum minden kezd? és haladó akvarista részére. Az akvarisztika vagy akvarofília egy mára tudományággá fejlődött hobbi, ami a vízi élőlények akváriumban való tartásával foglalkozik. Egy akváriumban a leggyakrabban előforduló élőlények a halak. Az akváriumi halak ősei vadon éltek, de mára már majdnem minden trópusi édesvízi akváriumi hal fogságban született. A tengeri halfajok közül viszont még igen keveset sikerült fogságban szaporítani, így ezek nagy része vadon befogott. A halakkal közösen élhetnek még az akváriumban más élőlények is, mint például csigák és rákok. Ezek hozzájárulnak az akváriumban zajló élet egyensúlyának megtartásához, elfogyasztják az algákat és az ételmaradékot. Az állati élethez szükséges vízben oldott oxigént egy akváriumban a vízinövények szolgáltatják, de ha ezekből keveset tartunk, akkor ajánlott egy levegőpumpa használata, melynek segítségével a légköri oxigénnel dúsíthatjuk a vizet.

Akvarisztika a mindennapokban

Akvarisztika a mindennapokban

A legtöbb állattartó tudja, hogy a kutyák körülbelül 8-10, a macskák pedig 12-14 évig élnek. De mi a helyzet a halakkal? Amikor úgy döntünk, hogy beszerzünk egy-két halat otthonra, többnyire nem gondolunk azok várható életkorára. Ha nem is vagyunk tisztában vele, a kedvtelésből tartott halak - megfelelő gondoskodás mellett - akár több évig is elélhetnek. Nézzük tehát, meddig élnek! Ne feledjük, ezek az adatok csak odaadó gondoskodás esetén igazak!

Akvárium és akvárium felszerelések

Akvárium és akvárium felszerelések

Web áruházunk létrehozásakor arra törekedtünk, hogy minél olcsóbb akvárium és akvárium felszerelés legyen elérhető a kedves érdeklődőknek széles választékban. Érdemes rendelés előtt jól átgondolni, hogy milyen akváriumra van szükségünk, valamint hogy ezt az akváriumot, hogyan rendezzük be, hogyan tartjuk tisztán stb... ezzel is minimalizálva a kiszállítás költségét (ne kelljen többször szállítani plusz költségért). Web áruházunk folyamatos feltöltés alatt áll, vonatkozik ez az akváriumokra, külső szűrőkre, belső szűrőkre, fűtő szálakra, dekorációkra, és más akvarisztikai termékre is.

Akváriumplus

Akváriumplus

Cégünk több éve foglalkozik akváriumok és akvarisztikai termékek forgalmazásával, ráadásul elsők között vagyunk, akik internetes kereskedelem formájában kezdték el ezt űzni. Hosszú távú tapasztalataink, és kiváló kapcsolataink által megbízható és minőségi termékeket tudunk biztosítani vásárlóink számára. Az akvarisztikai árucikkeken kívül terrarisztikai és egyéb kisállat tartáshoz kapcsolódó kiegészítőket is találhatnak webáruházunkon, méghozzá kedvező árakon. Árainkért garanciát vállalunk! Ha bármely termékünket olcsóbban találja meg más kereskedőnél, és ezt jelzi felénk, kedvezményesen vásárolhatja meg nálunk az adott árucikket, amennyiben ez számunkra is megengedhető. Akváriumok betelepítését és karbantartását is vállaljuk egyéni feltételekkel. Betelepítést 120cm vagy hosszabb akvárium esetében ingyenesen végzünk (vidéki cím esetén útiköltség fedezése mellett). Célunk, hogy Ön a lehető legolcsóbban juthasson hozzá a kívánt termékhez. A weboldalon megtalálható árucikkeken kívül számos más terméket is találhat, ha ellátogat telephelyünkre, ahol áttekinthetően berendezett raktár és barátságos környezet fogadja. Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyi

Akváriumshop

Akváriumshop

Vállalkozásunk célja akvarisztikai, terrarisztikai és kerti tavi termékek forgalmazása széles választékban és elérhető áron. Kifejezetten ajánljuk magunkat azoknak, akik egy helyen, jó áron szeretnék beszerezni új akváriumukat, a hozzá szükséges technikai berendezéseket, felszereléseket és kiegészítőket. Ezért érdemes időben, előre átgondoltan összeválogatni a kívánt termékeket és egyben leadni a megrendelést. Így fajlagosan a szállítási költség is kevesebb lesz. WEBÁRUHÁZunkban Ügyfeleink az interneten keresztül rendelhetik meg az általuk kiválasztott akvarisztikai eszközöket. Termékeink között megtalálható: - Minőségi MP, Juwel és Aqua Medic akvárium szettek széles választéka elérhető áron. - Kiváló minőségű német géppel csiszolt akváriumok és terráriumok. - Az akváriumokhoz a minőségükről ismert, Európában piacvezető Eheim és Jager gyártók termékeit ajánljuk és forgalmazzuk. - Termékpalettánkban megtalálhatóak a Tetra, Sera, JBL, Papillon, Arcadia, Aqua Medic, Aqua Nova, Aquarium Münster, Sylvania, Schego, De Bary, Hobby, eSHa, IKS, Easy Life, Preis, Sander, ADA, CAL Aqua Labs, BorneoWild, Ferka, Mosura, Ebita Breed, Ebikuma, Choice, DAZS, stb. gyártók termékei.

Békás-Halas

Békás-Halas

Akvarisztikával, terrarisztikával és egyéb dísz- ill. háziállatokkal foglalkozó üzlet és webshop. A halak (Pisces) a gerincesek (Vertebrata) altörzsének egy nem rendszertani csoportja. Régebben egységes osztályaként tartották számon, mára azonban az elsődlegesen vízi gerinces állatok (tehát nem a másodlagosan vízi életmódúvá vált szárazföldiek, pl. a cetek) gyűjtőnevévé vált. A halak tehát nem egységes rendszertani kategória (taxon), mert parafiletikus csoportot alkotnak, mivel nincs olyan közös levezetett (apomorf) jellemzőjük, amely valamennyiükre érvényes volna és semmilyen más gerinces állatra nem volna érvényes. Közös tulajdonságaik a nem négylábú jellegükből következik, ami viszont ősi tulajdonság, így csupán ebben az ősi tulajdonságban való megegyezés (szünpleziomorfia) jellemzi őket. Tulajdonképpen az összes gerinces ide tartozik a négylábúakon, vagyis a kétéltűeken, a hüllőkön, a madarakon és az emlősökön kívül. A csoporton kívül még néhány olyan élőlénycsoport neve is tartalmazza a hal szót, amelyek rendszertanilag valójában nem tartoznak a halak közé. Ilyenek például a puhatestűek közé tartozó tintahalak (Sepiida), valamint a lándzsahalaknak nevezett apró fejgerinchúr

Díszhal

Díszhal

Gyermekkorom óta mindíg érdekelt az akvarisztika"Minden ami akvárium". Az 1980-as évek elején kezdtem hobby-szinten foglalkozni édesvizi díszhalak tenyésztésével. 1990-óta működik üzletszerűen a díszhaltenyészet. Kezdetben főleg elevenszülőkkel foglalkoztam, igyekeztem a legjobb, legszebb fajták irányába fejleszteni a tenyészállományomat. Jelenleg is nagyon szép ecsetfarkú plattik, bécsi, ananász, piros és fekete xiphók vannak, ezek között is főleg a líra irányába tenyésztek. Guppik közül kobra-félék, valamint fekete testű, piros uszonyúak vannak. Saját tenyésztés a mickey-mouse platti, a vérplatti, a black molli és a borostyán molli. Ikrázó halakból elsősorban a szumátrai díszmárna, moha és albínó szumátrai, fekete tetra, király lazac, kolibri, rézlazac, dánió képezi a tenyészetet, de jelentős választék van harcsákból is: pl. aranysávos, foltos, albínó páncélos, panda harcsa, ancistrus, loricaria. A tenyészet jelenleg több mint 200 akváriummal és 25.000 liter vízzel üzemel. Igyekszem a választékot a saját tenyésztésű halakon kívül import halakkal is kiegészíteni: pl. ezüst molli, ballon molli, üvegharcsa, botia-félék, cápaharcsa, cápamárna, plekostromus, gibbiceps

Édesvízi akvarisztika

Édesvízi akvarisztika

Ez a weblap egy gyönyörű szabadidős elfoglaltsággal, az akvarisztikával foglalkozik. Semmiképpen sem nyújt egy teljes, átfogó képet erről a hobbiról és nem szól az akvarisztikával foglalkozók egy-egy kiragadott rétegéhez - kezdők, sügéreket tartók stb. - sem. Szándékaim szerint egy folyamatosan fejlesztett, időnként új témával foglalkozó lap lenne, melynek fő profilja a legkülönfélébb - elsősorban az angol weboldalakon fellelhető, lefordított - akvarisztikai cikkek közlése. Ezek a cikkek a legkülönfélébb - édesvízi akvarisztikához kapcsolódó - témákkal foglalkoznak. Ebből következik, hogy a legkülönbözőbb tudásszintű olvasóknak szólnak. A cikkeket igyekszem majd úgy válogatni, hogy lehetőleg mindenki találjon magának érdekes olvasmányt az oldalon.

Egyedi akvárium

Egyedi akvárium

Ezen a weboldalon egyedi kivitelezésű akváriumok, terráriumok és a hozzájuk szervesen tartozó egyedi bútorok között böngészhet. Akvárium-terrárium kiegészítők, alapanyagok és színskálák nagy választéka áll rendelkezésére, hogy az Ön igényeinek megfelelően, pontosan tudjuk elkészíteni a kívánt akvárium összeállítását. A weboldalunkon ötleteket, híreket, érdekességeket talál, amely információk segítik Önt, hogy velünk megvalósítsa a megálmodott akváriumot vagy terráriumot.

Hirdetés
Green Aqua

Green Aqua

A modern akvarisztika talán legszebb, legérdekesebb ága az akvakertészet. Népszerűsége annak köszönhető, hogy látványa a víz alatti természet egy darabkáját csempészi az otthonunkba. A módszer szülőatyja a japán Takashi Amano. Az általa kitaposott úton igyekszünk mi is továbbmenni. A 2009-ben alakult GreenAqua webáruház törekszik minden olyan látogatót professzionális szinten és magas minőségben kiszolgálni, akik érdeklődnek a növényes akvarisztika iránt. Termékpalettánkra csak olyan terméket veszünk fel, amelyet magunk is kipróbáltunk és megelégedéssel használtunk. Emellett az általunk készített akváriumokkal útmutatást is adunk ahhoz, miképp lehet és érdemes - szerintünk - ezt a harmónikus víz alatti világot felépíteni.

Komplett akvárium

Komplett akvárium

Aqua-box akvárium, egy hely ahol mindenki olcsón állíthatja össze kedvére akváriumát. Az akváriumi halak tenyésztéséről és szaporításáról sok könyv íródott különböző nyelveken. Napjainkban e könyvek és az internet segítségével nagyon jó az információcsere az akvaristák között. A kudarc majdnem kizárt, ha kezdők vagyunk, és élünk ezekkel a lehetőségekkel. Ezek ellenére mégis a személyes tapasztalat a legjelentősebb, ha igényes fajok tenyésztésével (például diszkoszhalak) akarunk foglalkozni. Sokan (világszerte kb. 60 millió ember) csak hobbiként művelik az akvarisztikát, de vannak profi akvaristák is, akik a díszhalak tenyésztéséből keresik meg a jövedelmüket, akik teljes idejüket ennek szentelik.

Tengeri akvarisztika

Tengeri akvarisztika

Képtár és cikkek tengeri akvarisztika. Az akváriumok csoportosítása: lehetnek édesvíziek, tengeriek (sósvizűek) vagy félsós vizűek (brakkvíziek). E három fő csoporton belül számtalan változat létezhet. Pl.: hideg-, melegvizes, különféle biotópok, korallszirti, halas, holland stb.

Tuti menü